Recept idee: Groentefriet met paneerlaagje
Een gezonde balans hebben, dat is ook gezond eten.
Daarom deel ik iedere week mijn favoriete receptjes met jullie!
Deze week Zalmburger
Het nieuwe jaar komt er aan! Wat is er beter dan al vlak voor het nieuwe jaar met je goede voornemens te beginnen. Hier alvast een suggestie van een gezond maar ooh zo lekker nieuwjaarsreceptje!
Ingrediënten:
- 600 gr groentefriet van knolselder, pastinaak & knolraapjes (of kant en klaar in de winkel)
- 25 g kokosmeel
- 30 g amandelmeel
- 1 à 2 eieren
- Kruiden naar keuze: paprika, chili, cayenne,…
Bereiding:
Blancheer de groenten, na het snijden in de vorm van frietjes, 3 minuten. Dep ze droog op een theedoek Klop het ei los in een bord. Meng de meelsoorten met de kruiden in een ander diep bord. Doe de groentefriet eerst in het losgeklopt ei en daarna door het paneerlaagje. Leg op bakpapier en doe in de voorverwarmde oven 200°. Bak 25 tot 35 minuten. Laat de oven middenin op een kiertje staan zodat het kookvocht verdampt en de groentefriet krokant is. Bak ze niet te bruin. Dit is ongezond. Kies zelf als je er vlees, vis of een vegetarisch alternatief bij eet.
Ik vind het heerlijk met een stukje biefstuk en een champignonsausje bij!
Smakelijk!!