Heerlijke koolrolletjes met kippengehakt
Mama heeft altijd gelijk. Broccoli is goed voor jou!
Broccoli is goed voor je hart, je ogen, het zou preventief tegen kanker helpen en houdt ook je cholesterol laag. Daarnaast helpt broccoli je darmbacteriën gezond te houden en zorgt de groente voor een goed immuunsysteem.
Ingrediënten:
- 200 gram kipgehakt
- 400 gram broccolirijst
- 400 gram gezeefde tomaten
- 12 grote bladeren Chinese kool
- 1 ei
- 2 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 à 2 rode pepers
- 2 el olijfolie
- 1 groentebouillonblokje
- 1 tl chilivlokken
- 2 tl paprikapoeder
- Peper/zout
Bereiding:
- Verwarm de oven op 200°C.
- Snipper de ui en pers de knoflook uit. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
- Haal 12 grote bladeren van de Chinese kool en snijd de harde nerf eruit. Kook het water in een pan en blancheer de bladeren 1 minuut. Leg de bladeren op keukenpapier om uit te lekken.
- Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui en de knoflook 2 – 4 minuten.
- Doe het kipgehakt in een kom en voeg de helft van de ui en knoflook, de broccolirijst, het ei, en de chilivlokken toe. Kneed alles goed. Verdeel het kipgehakt mengsel in 12 delen en maak er dikke staafjes van. Leg in elk Chinese koolblad 1 staafje kipgehakt en rol de kool op.
- Zet de koekenpan met de overige ui en knoflook terug op het vuur. Voeg de rode peper toe en bak 2 – 4 minuten. Voeg de gezeefde tomaten toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg paprikapoeder toe. Roer goed door elkaar. Breng de saus aan de kook en haal de pan dan van het vuur.
- Giet de tomatensaus in een kleine ovenschaal en leg de koolrolletjes in de saus. Bak de koolrolletjes 30 – 35 minuten in de oven.
Geniet ervan!