Een gezonde balans hebben, dat is ook gezond eten. Daarom deel ik iedere week mijn favoriete receptjes met jullie!

Deze week eenpansgerecht

Eitjes zijn rijk aan voedingsstoffen, voornamelijk eiwitten en vet. Dat vet zit in de dooier en is grotendeels onverzadigd – wat goed is. Daarnaast bevatten ze veel vitamines (B12, D, A, B2, …) en mineralen (fosfor, seleen, ijzer, zink, …).

Ingrediënten:

voor 2 personen:

  • 2 teentjes look
  • 150 gr kip of kalkoen
  • 2 stengels prei
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2 eitjes
  • (Peterselie)
  • (Zadenmix)

Bereiding:

Pers de teentjes knoflook en bak ze in een pan met olijfolie. Doe er de kip bij en kruid alles goed af me kruiden naar keuze. Snijd de prei klein en voeg toe samen met de blikken tomatenblokjes. Laat een 5-tal minuten stoven.

Maak 4 holtes in het groente mengsel en breek er de 4 eitjes in. Laat 10 minuten sudderen met het deksel erop.

Garneer eventueel met zadenmix en de peterselie

Geniet van je maaltijd!!