Recept idee: Gezonde quiche

Een gezonde balans hebben, dat is ook gezond eten.

Daarom deel ik iedere week mijn favoriete receptjes met jullie!

Deze week Gezonde quiche

Quiche is een populair gerechtje. Het is makkelijk om te maken en handig om mee te nemen. Spijtig zijn de meeste quiches niet erg gezond door de vette bodem en roomvulling. Wel deze is toch een ‘gezonde’ versie die je kan smullen op elk moment van de dag. Smakelijk!

Ingrediënten:

Bodem:

  • 80 gr quinoa
  • 240 ml water
  • 1 ei

Vulling:

  • 5 eieren
  • 100 gr Griekse yoghurt
  • 150 gr geitenkaas
  • 2 lente – uitjes
  • Brocolliroosjes (gekookt)
  • Rode ui
  • 1 teentje look
  • Verse kruiden: peterselie, bieslook, tijm (fijn gesneden)

Kook de quinoa volgens de verpakking, ongeveer 8 – 10 min in kokend water.  Giet door een zeef.  Meng de quinoa met 1 ei tot alles mooi verdeeld is. Neem een ronde ovenschaal leg er een bakpapier in en duw een bodem met de quinoa met de platte kant van je lepel. Bak deze op 180°C in je oven ongeveer 10 min. Neem een grote kom en klop de eieren los, doe er de lente uitjes, rode ui, look en de verse kruiden bij.  Meng alles goed door elkaar. Stort het eiermengsel nu op de quinoabodem en plaats er de brocolliroosje en geitenkaas op. Kruid af met peper en zout. Plaats de quiche 35 min op 180°C in de voorverwarmde oven.

Heerlijk zowel koud als warm!

Bron: https://thepowerloft.me/2016/03/18/gezonde-quiche/