Recept idee: Sinterklaasspecial
Een gezonde balans hebben, dat is ook gezond eten.
Daarom deel ik iedere week mijn favoriete receptjes met jullie!
Deze week Speculoos
De Sint komt deze week langs en ondanks hij altijd veel chocolaatjes brengt kan je toch ook gezonder genieten. Daarom een gezond receptje voor Speculoos.
Ingrediënten:
- 75 gr volkoren speltmeel
- 75 gr amandelmeel
- 25 gr kokosbloesemsuiker
- 80 gr kokosolie of grasboter
- 12 – 15 gr speculaaskruiden
- 40 ml amandelmelk
- Snufje kaneel
- 0.5 tl wijnsteenbakpoeder
- (Amandelschilfers)
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 – 180 graden. Meng de meelsoorten, kokosbloesemsuiker, speculaaskruiden, kaneel en wijnsteenbakpoeder. Smelt in een apart kommetje de kokosolie / grasboter. Doe de boter dan bij de droge ingrediënten samen met de amandelmelk. Kneed het deeg kort. Doe ook het deeg in aluminiumfolie en laat minimaal 2 uur rusten in de koelkast. Rol het deeg uit met een deegroller tot ongeveer 1-2 cm dik. (Verdeel de amandelschilfers over het deeg en druk ze er licht in). Bak in 12 à 15 minuten mooi krokant in de oven. Laat goed afkoelen, dan wordt de speculaas harder. Breek in stukken en bewaar in een doos.
Smakelijk!!