Recept idee: Pistache Sesamkoekjes

Een gezonde balans hebben, dat is ook gezond eten.

Daarom deel ik iedere week mijn favoriete receptjes met jullie!

Deze week: Pistache Sesamkoekjes

In 2012 ben ik begonnen met mijn opleiding als schoonheidsspecialiste. Ik was er al snel van overtuigd dat gezonde voeding een effect heeft op onze huid. Daarom startte ik met de korte opleiding natuurvoeding. Wat ik tijdens deze opleiding geleerd heb, heeft veel invloed gehad op de keuzes die ik verder gemaakt heb. Dit recept is het eerste “gezondere koekje” wat ik gekregen heb wanneer ik in aanraking kwam met gezonde (orthomoleculaire) voeding.
Ingrediënten:
  • 150 gr gepelde, ongebrande pistachenoten
  • 120 gr kokokbloesemsuiker
  • 50 gr. Grasboter
  • 2 kleine eieren losgeklopt
  • 50 gr kokosmeel
  • Snufje zout
  • Beetje water
  • 1/2 kop sesamzaad

Bereiding:

Breek de pistachenoten in kleine stukken met de brede kant van een mes
(Heb je een cutter? Gebruik deze dan (let wel op dat het geen meel wordt… er dienen nog groffe stukjes in te zitten)
Laat de boter smelten
Meng de pistachenoten met de suiker, de zachte boter en voeg 1,5 losgeklopt ei en daarna het kokosmeel toe (en een snufje zout)
Vorm er 20 – 24 even grote balletjes van.
Klop in een diep bord het resterende ei met een beetje water los.
Doe het sesamzaad in een ander diep bord
Rol elk balletje door het eimengsel en vervolgens door het sesamzaad. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en druk ze met de handpalm plat tot een dikte van 0,5 – 1 cm. Bak de koekjes ongeveer 12 à 15 minuten in een voorverwarmde oven van 175°. Laat ze afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt (kunnen breken)
Je kunt de koekjes een 5-tal dagen afgesloten bewaren of eventueel invriezen.
Let op: in deze koekjes zit kokosbloesemsuiker in. Dit is ook suiker! De glycemedische index is lager dan deze van tafelsuiker. Deze suiker wordt minder snel in je bloed opgenomen waardoor dat je pieken niet zo hoog komen als bij gewone tafelsuiker maar het blijft wel degelijk suiker.
Mijn advies: dit is een receptje wat je best houdt voor een leuke gelegenheid.