Zelfgemaakte bouillon is zeer voedzaam. Hoe langer je de botten laat koken, hoe meer voedingsstoffen ze vrijgeven maar ook het bindweefsel is heel gezond en rijk aan o.a. glucosamine. Het collageen uit de botten en het bindweefsel wordt tijdens het bereiden omgezet in voedzame gelatine. Dit is heel heilzaam voor je darmen en je lichaam. Bouillon wordt ook aangeraden o.w.v. de vele mineralen die erin zitten.

Ingrediënten:

  • 1 (biologische) kip (1,2-1,5 kg)
  • +/- 25 gr gember
  • +/- 20 gr kurkuma
  • 500 gr spinazie

Bereiding:

Doe de kip in een kookpot en giet er water bij tot de kip onder staat (ongeveer 2,5 à 3 liter). Zet op het vuur. Snijd de gember en kurkuma in plakjes en voeg ze toe. Na 1,5 uur haal je de kip eruit. Pluk het vlees. De botjes, het vel,… doe je terug bij de bouillon. Laat nog een uurtje koken. Giet de bouillon door een zeef. Zet de gezeefde bouillon terug op het vuur en doe er de stukjes kip in en de fijngesneden spinazie. Smakelijk😋!