Het verhaal achter de publiekslieveling en award-winning product After Oil vindt zijn oorsprong in de Caraïben, meer bepaald in de sprookjesachtige stad Cartagena in Colombia. Door de geschiedenis én de zon, die het hele jaar door schijnt, hebben de meeste mensen er een donkere huidskleur. Het is onze fel gewaardeerde collega Eric, geboren in Cartagena, die dit geheim met ons deelde 10 jaar geleden.

Fiere mama’s
Door de combinatie van een hoge temperatuur en de zoute zeelucht hebben veel mensen uit deze regio last van een droge huid. Daarom smeren ze zich onder de douche dagelijks in met een speciale olie die de huid mooi glanzend maakt. Een prachtig ritueel dat letterlijk van moeder op kind wordt doorgegeven. En ook omdat het gewoon erg fiere mensen zijn.

Je ziet er beschimmeld uit!
In het Caribisch gebied, waar Eric geboren is, zeggen de moeders onomwonden, letterlijk vertaald uit het Spaans: “Als je geen olie aanbrengt, zie je er beschimmeld uit”. Ook vrienden spreken je daar direct op aan, letterlijk vertaald klinkt het dan: “Je ziet er vies uit”.

Een donkere huid ziet er sneller droog uit
Mensen met een donkere of zwarte huidskleur ervaren dit droge effect veel sneller: de huid krijgt een wit / grijs uiterlijk. Je insmeren is dus niet iets wat vrouwen vaker doen dan mannen (dat cliché bestaat wel nog een beetje in Europa). Elke huid heeft verzorging nodig. De tijd dat het cool was om als man onverzorgd en ruw te zijn is al lang, lang verleden tijd.

Iedereen heeft witte dode huidcellen
Of je nu een bleke of donkere huid hebt, dode huidcellen zien er altijd wit uit. Dat is de reden dat donkere mensen zich in het algemeen veel vaker insmeren met allerlei crèmes en oliën, want je ziet die droge huid gewoon veel beter liggen. Dat is eigenlijk een voordeel: het stimuleert om sneller in te grijpen.

Je ziet het minder snel bij een bleke huid met alle gevolgen vandien!
Een bleke huid zal even droog aanvoelen, op de lange duur ook jeuken, maar wit op wit zie je nu eenmaal minder goed waardoor blekere mensen over het algemeen veel te laat aan de slag gaan om hun huid te voeden en vaak niet dagelijks. Bij deze dus een oproep om je elke dag in te smeren, want zelfs al zie je het niet zo snel als bij een donkere huid, je huid heeft er nood aan. Beter voorkomen dan genezen, toch? Spijt komt altijd te laat.

Niet enkel voor de zachtheid
Dat je huid zacht aanvoelt is fijn, maar nog belangrijker is dat je huid beschermd is. Het is je grootste orgaan, je eerste verdedigingslinie tegen aanvallen van buitenaf. Een droge huid is kwetsbaarder.

Must Have
Dit product zou bij iédereen in de douche moeten staan en élke dag gebruikt worden. ELLE Magazine gaat akkoord. Zij bekroonden After Oil begin dit jaar met de Must Have Beauty Award. Dit product laat werkelijk ieders hart sneller slaan.

Makkelijker en beter kan haast niet!

  1. Was jezelf met een RainPharma Skin Washtowelof spons.
    2. Draai de kraan even dicht.
    3. Smeer je lichaam helemaal in met After Oil op een natte huid.
    4. Spoel heel kort na en droog je af. Klaar!
    5. Je huid voelt super soepel en is beschermd.En … je kan meteen je kleren aantrekken. Natuurlijke betaalbare luxe en tijd winnen? Het klinkt haast te mooi om waar te zijn.

Rechts zie je Eric. Dagelijks, sinds zijn geboorte, gebruikt hij After Oil. Zou dat de reden zijn dat deze veertiger nog steeds als een twintiger wordt geschat? Haal hier je flesje eeuwige jeugd. Disfrutalo!

Nieuwsgierig? Je kan hem zeker komen testen in mijn salon! Maar let op: je huid wordt er verslaafd aan!